Forbered deg til sommeren!

Etter en vinter ut i kulda og inn i varmen og etter mye bruk av lue, er det nå viktig å ta vare på både huden og håret ditt. Du merker at huden til tider blir tørr, dette gjelder også håret ditt. Sett av tid litt litt egentid, fyll opp badekaret, tenn noen levende lys, finn frem skrubben og skrubb ny glød i vinterhuden. Smør deg godt inn med bodylotion som gir deg god fuktighet til huden. Men hva med håret?

Det samme gjelder håret… De vanligste grunnene til at håret trenger en kur er proteinmangel og/eller fuktighetsmangel. Har du fuktighetsmangel blir håret ofte tørt, brusete, stivt og blir lett statisk. Proteinmangel gjør ofte håret fort flokete, det er ikke så tykt, porøst og kjennes litt ut som tyggis. Har du ikke en god kur, så få frisøren til å hjelpe deg.

For å få en veldig god virkning så har jeg noen gode tips:

  1. Vask håret godt 2 ganger (bruke gjerne en rensesjampo som fjerner all gammel styling).
  2. Etter vask, tørk lett. Om du ikke gjør det, så vil mye av kuren renne ut av håret.
  3. Sett så i hårkuren, fordel denne godt i hele håret. Her kan du godt gre igjennom for å fordele det bedre.
  4. Sett så en plastpose over håret og fest så det blir tett. Surrer deretter et håndkle over posen igjen. Dette gjør at du får mer varme på håret og hårets skjellag åpnes maksimalt.
  5. Legg deg så godt til rette og slapp av, puster med magen, fjern alle tanker og bare nyt i minst 10 minutter. Dette er din tid, så nyyyyyt! Ikke så ofte vi tar oss tid til dette, men så deilig med litt egenpleie.
  6. Skyll så håret og ta i balsam og la den virke i ca 1 min. Skyll håret i litt kjølig vann for å lukke hårets skjellag.

Etter denne behandlingen har du tilført håret ditt nytt giv og du vil garantert merke en forskjell! Merk, denne behandlingen gjør man en gang om våren og en gang om høsten.

Mange tror nok at bruk av balsam holder, men det er ikke tilfelle. En kur kommer dypere inn i håret da den er bygget opp av virkestoffer som forblir i håret. En balsam er bygget for å lukke skjellaget og holder pleiestoffene inne.

Voila, du er sommerklar 🙂