Spare-sveiser og styling når du sparer til lengre hår

Det som er rart med hår og frisyrer er at det kan plutselig blir for langt fra en dag til den neste. Egentlig har ikke håret blitt veldig mye lenger, men det har blitt akkurat for langt til den frisyren du pleier å ha.

Det er nettopp disse situasjonene jeg synes er moro med hår. Da må man kanskje legge håret litt annerledes, legge skillen litt på en annen måte eller bare bruke en annen styling. Den voksen du brukte på kort hår er ikke nødvendigvis så god på lenger hår.

Jeg har hjulpet mange med å spare ut håret. Det som fungerte på håret når det var kort, fungerer ikke så godt når det blir litt lenger. Be frisøren om å hjelpe deg med hvordan man styler håret underveis i sparingen. Noen ganger når kunden min har kommet for å klippe spare-sveisen sin, virker det faktisk lenger etter en klipp. Det er fordi håret er klipper riktig i forhold til lengden og dessuten det å lage «støttehår» er super viktig og gir mye bedre frisyre.

Med og uten litt styling

Jeg merket det godt på mitt eget hår som har vokst ca 5 cm. Plutselig en dag så håret ut som en ball. Det este ut både på sidene og oppå. Da måtte jeg style det litt annerledes. Jeg dro frem føneren igjen og fønet håret litt ned på sidene, og tok det bak ørene. Det oppå fønet jeg litt opp og tok i litt voks og det føltes plutselig ut som en helt annen sveis, selvom jeg ikke hadde klippet noe.

Jeg sparer fortsatt, men ser at jeg snart må klippe litt bak og på sidene. Tenker at det hjelper mye å tynne det ut litt. Jeg gleder meg over alle frisyrene jeg skal gjennom på veien tilbake til mitt lange hår 🙂