Trening og hvile er veien tilbake!

Cellegiften har virkelig satt sine spor. Etter et halvt år med lite trening og lite bevegelse, har kroppen virkelig forfalt. Har prøvd å gått en tur hver dag, men har dessverre ikke orket så mye mer.

Nå som alt av behandling er ferdig, har jeg mye vondt i kroppen. Ironisk at det er medisineringen for å bli frisk som man blir syk av. Cellegiften har gjort så bena mine blir fryktelig fort vonde. Orker derfor ikke å stå så mye. Tablettene jeg tar, som jeg skal gå på i 10 år, gjør at jeg nå sliter med leddsmerter og mye hetetokter, også om natten. Har også blitt følsom på høye lyder og blir ør i hodet av for mye bakgrunnsstøy. Men det positive er at symptomene har stabilisert seg. Så nå er det på tide å starte å bygge opp kroppen igjen for å prøve å fjerne flest mulig av disse skadene 🙂

Jeg har tatt frem steppemaskinen min, som nå står midt i stua. Alle i familien bruker den nå som den står fremme. Jeg tråkker på den innimellom. Kun korte økter på ca. fem minutter nå og da. Har tenkt at det er bedre å bygge forsiktig opp. Målet mitt er å gå en tur hver dag på ca. 30 minutter. Vil prøve å øke på lengde og fart uke for uke, men må nok tilpasse meg kroppens svingninger. Koselig når Jørgen er med på turene, mer motiverende å gjøre dette sammen. Ønsker å ha med ungene mer også.

Båthavna i Drøbak
Båthavna i Drøbak

Jeg må passe på å trene og gjøre dagens gjøremål tidlig på dagen, for etter to-tre tiden daler energien. Om jeg skal noe på kvelden, må jeg prøve å ta det med ro på dagen for å spare på energien.

Jeg har lest et sted at det er viktig å trene under kreftbehandlingen, om ikke så eldes kroppen med 10 år. Det er viktig å få opp pulsen og øke blodsirkulasjonen innimellom, som helsepersonalet på Ahus rådet meg til. I går hadde jeg også besøk fra Kreftkoordinatoren i Frogn, en veldig koselig dame, som også påpekte viktigheten av daglige gåturer og mye hvile.

Tiden fremover blir spennende. Jeg skal trene og kose meg, få kreften på avstand og nyte at håret som vokser. Håret mangler en halv meter 🙂 Hår vokser ca 1 til 1,5 cm i måneden, så da er det kun 50 måneder igjen … -og mange  dager med god trening 🙂 Frisk eller ei, trening er viktig for alle!

Båthavna i Drøbak
Båthavna i Drøbak